Skip to content

Bundelbanden

Bundelbanden of kabelbinders worden gebruikt voor het  bevestigen, vastzetten, gedurende korte of langere periode, of zelfs verzegelen van bepaalde objecten.

PRIJSAANVRAAG

Beschrijving

Hoe de juiste kabelbinders kiezen

Om u te helpen bij het kiezen van de juiste kabelbinder voor uw toepassing stelt LeghornGroup een paar dingen voor om rekening te houden bij het maken van uw beslissing:

a. Materiaal: rekening houdend met de toepassing, goede weerbestendigheid en bestendig tegen ultraviolette stralen in omgevingen met lagere temperatuur.
b. Treksterkte.
c. Bundel diameter (min. en max.)
d. De ontvlambaarheid.
e. Vorm, in overeenstemming met de toepassing.

Chemische middelen zoals stof, vloeistoffen en gassen kunnen het material van de kabelbinder beschadigen. Als kabelbinders in contact komen met verschillende verbindingen kunnen de fysieke en mechanische eigenschappen zelfs worden gewijzigd. In dit geval bereiken de prestaties van het product mogelijk niet de standaard opgegeven waarden.
Speciale kabelbinders – goede weerstand tegen weersinvloeden en ultraviolette stralen in omgevingen met lagere temperaturen.
Alle polymeren, inclusief de polyamiden die worden gebruikt voor de productie van kabelbinders, zijn gevoelig voor UV-straling. Het meest voorkomend additief dat wordt gebruikt voor het beschermen van polyamiden tegen UV-straling is koolstofpoeder dat algemee bekend staat als “carbon black”

bundelbanden of kabelbinders

Natuurkleur of wit transparante kabelbinders hebben een lage weerstand tegen UV-straling en worden daarom niet aanbevolen voor buiten toepassingen.
Zwarte kabelbinders zijn voorzien van carbonzwart en hebben een verbeterde weer- en UV-bestendigheid en zijn daarom meer geschikt voor buiten toepassingen dan de witte of transparante kabelbinders.
Testen uitgevoerd in laboratoria geven voor zwarte kabelbinders een weerstand tot 150 uur QUV-B straling volgens ISO 4892-norm. Dit kan worden vergeleken met ca. 3 jaar buitenweerstand bij gemiddelde blootstelling in Zuid-Europese gebieden.

Temperatuur bestendigheid

Alle polymeren, inclusief polyamiden die worden gebruikt voor de productie van kabelbinders, zijn gevoelig voor lage temperaturen; aanbrengen van polyamide 6.6 kabelbinders is mogelijk tot ongeveer -10°C. Standaard polyamide wordt zeer broos bij temperaturen lager dan -40°C (min. aanbevolen gebruikstemperatuur voor continu gebruik).

Bij lagere temperaturen worden kabelbinders erg broos.

Scheurweerstand

De kabelbinders van LeghornGroup zijn getest volgens de belangrijkste internationale normen CEI EN 62275.

De standaard testomstandigheden zijn 23°C en 50% relatieve luchtvochtigheid.

Het is belangrijk om te onderstrepen dat de waarden die uit de labotesten voortvloeien indicatief zijn en verwijzen naar de bovengenoemde voorwaarden.

Certificaten en goedkeuringen

EN (CENELEC 50146) 31-10-2005
EN 62275:2015 20-01-2017
RoHsDate 19-05-2015
Halogen – Free 19-05-2015
DIN CERTCO 05-09-2005
C E 30-07-2005
ISO 9001-2015 14-09-2018

Technische specificaties

Materiaal Polyamide PA-6.6
Kleur Wit of zwart
Werktemperatuur -25° & -40° C tot +85° C
Aanscherping temperatuur -10° C tot +60° C
Smeltpunt +260° C
Ontvlambaarheid V2 acc- a UL 94
Weerstand tegen chemische producten Hoge weerstand tegen oliën, vetten, oliederivaten. Beperkte weerstand tegen zuren. Niet bestand tegen fenolen en chloride-oplosmiddelen.
Natuurlijke kabelbinders (witte kleur) van LeghornGroup hebben een lage weerstand tegen UV-straling en worden daarom niet aanbevolen voor buitentoepassingen.
Zwarte kabelbinders van LeghornGroup zijn voorzien van carbon black. Ze zijn beter bestand tegen weer en UV-straling en zijn meer geschikt voor buitentoepassingen ISO 4892 (1.000 uur).

 

STANDAARD kabelbinders Polyamide Pa 6.6

 

UV kabelbinders Polyamide Pa 6.6

 

Kabelbinders Polyamide Pa 6.6 DUBBELE SLUITING

 

Kabelbinders Polyamide Pa 6.6 DUBBELE SLUITING GEKLEURD

 

Kabelbinders STANDAARD GEKLEURD Polyamide Pa 6.6

 

Kabelbinders STANDAARD GEKLEURD Polyamide Pa 6.6 PERSONALISATIE EN NUMMERING TOT 15 DIGITS

 

Prototype creatie en kunststof gieten

Binnen 48uur kunnen we een driedimensionaal ontwerp voorbereiden dat na goedkeuring wijzigt in een 3D-prototype dat u kan evalueren.
Na uw goedkeuring nemen we uw bestelling binnen 30-40 dagen in productie en leveren we de eerste 1.000 stuks voor de laatste testen.
Ons team van experts in het kunststof gieten zullen zeken aan uw eisen kunnen voldoen.

Hoe te gebruiken

Brochure

Andere suggesties…

Search